Így válaszd ki a megfelelő férfi hajstílust a fejformádhoz illően 2020-ban!

Szóval olyan férfi frizurát szeretnél, ami jól néz ki és még rajtad is jól áll? Ehhez nyújtunk most neked segítséget az alábbi cikkel, hogy te is megtalálhasd azt a hajstílust, amely téged a legjobban jellemez és a fejformádhoz a legjobban is áll. Ezekkel a tanácsokkal nem lesz kérdés, ha beleülsz a borbélyszékbe, tudni fogod, hogy milyen hajstílust is szeretnél.

Hogy miért is fontos ez?

Rengeteg férfi nincs tisztában azzal, hogy milyen az a hajstílus, amely a legjobban áll neki és eszméletlen frizurákat tudnak összehozni. A borbély pedig értelemszerűen nem tud mit kezdeni vele, mivel első a vendég és nem meri megkockáztatni, hogy konfliktus legyen a helyzetből.

Másrészt nagyon sokan tanácstalanok, ha arról van szó, hogy milyen frizurát szeretnének. Igazából van elképzelésük, de nem tudják, hogy hogy nevezik az adott hajkompozíciót. Szóval marad az a megegyezés, hogy oldalt ennyi, felül ennyi és az eredmény vitatható.

Van megoldás arra, hogy magabiztosan tudj hajstílust választani!

A dolog nehézsége annyiban rejlik, hogy fel kell ismerned neked melyik típusba sorolható be a fejed formája. Erre különböző szempontok alapján fogsz majd tudni választ adni. Ha ez megvan onnantól kezdve csak le kell görgetned az adott bekezdéshez és abból minden fontos információhoz hozzájutsz.

Cikk borítókép

Milyen a fejformám?

Nos tehát! Azt kell tudod a fejformákról, hogy rengeteg féle van belőlük és mindegyik más és más szempontok alapján jó. Ebben a bejegyzésben az alaposság kedvéért összesen hétfélét fogunk áttekinteni. Fontos itt megjegyezni, hogy nincs olyan, hogy jó vagy rossz fejforma.

A fejformák, amiket darabokra szedünk számodra, hogy a legjobb férfi frizurát tudd kiválasztani:

 • Kerek
 • Szögletes vagy „Négyzetes”
 • Hosszúkás
 • Ovális
 • Szív
 • Gyémánt
 • Háromszög

Négy lényeges dolgot kell még ehhez tudnod!

Hogy mi az a homlokcsont, a járomcsont, az állkapocscsont, az arcod szélességének és hosszának arányát. Az egyszerűség kedvéért létrehoztuk ezeket az ábrákat neked, hogy minden egyértelmű legyen!

kerek fejhez férfi frizura

A kerek fejet talán az jellemzi a legjobban, hogy kerek. Sajnálom, ez az elnevezés sokkal kifejezőbb, mint ha most elkezdeném körülírni mindenféle más szavakkal. Szóval maradjunk annyiban, hogy kerek fejforma.

 • Széles, de rövid arc
 • Kevésbé magas homlok
 • Íves és telt állkapocs
Kerek alakú fejforma

Ha ehhez a kerek fejformához keresünk férfi hajstílust, akkor ezeket a tényezőket kell még figyelembe vennünk:

 • Oldalt rövid
 • Felül hosszú

Ez a haj stílus sokkal lezserebb, mint a választékos oldalra fésült testvére. Felül hosszú, hátrafelé rövidülő. Oldalt rövid és aládolgozott, hátul rövid.

Idő
3/5

A neve alapján alányírt, de erre a stílusra nincsenek konkrét megkötések, mindössze annyi, hogy felül hosszabb legyen, mint oldalt. Felül hosszú, oldalt rövid és átmenetes, hátul szintén ugyanolyan, mint oldalt.

Idő
4/5

Ez a haj tipikusan a 2000-es évek elején tarolt, amikor divatba jött a hajzselé. Emlékszel, ugye? Felül közepesen hosszú, hátrafelé rövidülő, középről is rövidülő, oldalt és hátul rövidebb.

Idő
3/5

Ezzel a hajjal nehéz nem becsajozni. Előre áll és tettre kész. Felül közepesen hosszú, hátrafelé rövidülő, középről kifelé is rövidülő, oldalt és hátul rövid.

Idő
4/5

Szögletes archoz férfi frizura

A szögletes fejet könnyű beazonosítani, mert az arcvonásai elég egyértelműek. Nagyon sarkos, mind a homlok részen, mind az állkapocs részen és a járomcsont sem áll ki jelentősen.

 • Arányosan széles és hosszú arc
 • Kevésbé magas homlok
 • Sarkos és telt állkapocs
Szögletes alakú fejforma

Szóval, ha felismerned, hogy szögletes fejformád van, akkor összeszedtük neked, hogy milyen részletekre érdemes oda figyelned:

 • Oldalt rövid
 • Felül hosszú vagy rövid

Itt annyiban könnyű dolgod van, hogy a szögletes fejformához szinte bármilyen hajstílus tökéletesen illik, ami nem teszi kerekké a fejedet.

Ez igazából a legegyszerűbb és legletisztultabb stílus mind közül. Annyi a lényege, hogy mindenhol (felül és oldalt is) ugyanakkora hossza van. A megvalósítása géppel történik és a könnyedsége miatt garantáljuk, hogy ez a hajforma fogja a legkevesebb időt igényelni.

Idő
1/5

Igazi szívtipró haj. A jellegzetessége az, hogy inkább előrefelé áll, mint felfelé. Felül közepesen hosszú, hátrafelé rövidülő, középről kifelé is rövidülő, oldalt és hátul rövidebb.

Idő
3/5

Hátranyalt, mint a neve is utal rá, az egész haj egy homogén hátrafésült lapos séróként funkcionál. Felül olyan hosszú, hogy teljesen hátra és a koponya leghatsó pontjáig, Oldalt rövid és hátul is, esetleg kopasz.

Idő
3/5

A legjellegzetesebb barber hajforma stílus, a lényege annyi, hogy oldalt sokkal rövidebb, mint felül. Hátul pedig szintén le van túrva.

Idő
4/5

Hosszúkás archoz férfi frizura

Nos, a hosszúkás fejformát felismerni sem egy nagy kihívást jelentő dolog. Arról van szó alapvetően, hogy az arcod sokkal keskenyebb, mint amilyen széles. Fontos még itt, hogy megjegyezzük ez a fejforma típus annyiban tér el az ovális fejformától, hogy sokkal sarkosabb a homlok és az állkapocs részénél.

 • Keskeny és hosszúkás arc
 • Magas homlok és keskeny
 • Sarkos és keskeny állkapocs
Hosszúkás alakú fejforma

Ha figyeltél eddig a tanácsokra, akkor észrevehetted, hogy a titok nagyon egyszerű a férfi fejformához hajstílus keresésben. Csak arra kell odafigyelned, hogy a hajad ellensúlyozza az erős vonásaidat.

 • Oldalt rövid
 • Felül rövid

Ha egy igazán klasszikus, visszafogott, de azért vagány hajat szeretnél, akkor ez lesz a te választásod. Középen a leghosszabb, oldalt és hátul rövidülő.

Idő
3/5

Nincs felül hátra állítva, mindössze a természetes esését engedjük a hajnak. Felül csak természetesen vágunk belőle, hogy a haj vonásai megmaradjanak, Oldalt és hátul viszont letúrjuk, hogy jól kijöjjön a kontraszt.

Idő
2/5

Nos, ha ez mellett a haj mellett döntesz, akkor nem kell sok fejtörést és kreativitást okoznod a barberednek. Hiszen egy nullás géppel végig megy a hajadon és szinte kész is. Emellett egyszerű és időt álló.

Idő
3/5

Ez egy olyan elegáns frizura, amely azon alapul, hogy van benne egy választék az egyik oldalon. Felül kevésbé hosszú, oldalt és hátul pedig átmenetes vagy feltúrt.

Idő
4/5

Ovális fejformához férfi hajstílus

Tehát tekintsük most az ovális fejforma jellegzetességeit. Valójában eléggé hasonlít a kerekre, csak annyiban tér el, hogy a járomcsont környékén összébb van nyomva és a magassága széjjelebb van húzva.

 • Keskeny és hosszúkás arc
 • Egyértelműen magas homlok
 • Íves és telt állkapocs
Ovális alakú fejforma

Ha jobban belegondolunk az ovális fejhez való frizura megtalálása két eddig általunk már tárgyalt fejformák együttes jelenléte alkotja. Mégpedig a hosszúkás és a kerek fejformára gondolunk itt most.

 • Felül rövid
 • Oldalt hosszabb

Ha egy formális alkalomra vagy hivatalos, akkor ez mindig bejön. Felül hosszabb, oldalt és hátul pedig enyhén rövidebb.

Idő
5/5

Ezt a hajstílust rengetegféleképpen lehet megvalósítani, viszont az fontos, hogy kontraszt legyen a felül lévő haj az oldalt és hátul lévőhöz képest. Esetünkben a legszerencsésebb egy mid- vagy low-fade, ami közepes és alacsony átmenetet jelent.

Idő
4/5

Hosszú hátra állított haj, amelyre talán az egyik legikonikusabb példa Carles Puyol. Mindenhol ugyanolyan hosszú.

Idő
2/5

Egy évtizeddel ezelőtt volt igazán felkapott ez a hajstílus, mivel relatíve könnyen elkészíthető volt, ennek megfelelően nem vett sok időt igénybe.

Idő
3/5

Férfi frizurák szív alakú archoz

Tekintsük tehát a soron következő fejformánkat a szív alakút. Igazából nevezhetnénk akár fordított háromszögnek is, mivel a jelentésének ez a kulcsa. A homlok rész a legszélesebb, utána a járomcsont, majd az áll a legkeskenyebb.

 • Széles, de hosszúkás arc
 • Kevésbé magas és széles homlok
 • Éles és keskeny állkapocs
 • Nagyon domináns homlokcsont
Szív alakú fejforma

Gondoljuk végig tehát a szív alakú fejformához legjobban hozzáillő férfi hajstílust. Ennél a típusnál lehet először igazán kijelenteni, hogy egy jól megválasztott szakáll rengeteget tud dobni rajta. Mivel ellensúlyozza a karcsúsodó álladat.

 • Oldalt rövid
 • Felül hosszú

Hosszabb fülek mögé betűrt vagy hajpánttal megfogott haj. Felül hosszú, oldalt és hátul rövidebb.

Idő
2/5

Eredetileg átfedésnek használták a kopaszodó férfiak, de hamar nagy sikere lett a fiatalok körében is és pár évre rá már a rang és az elegancia szimbólumává vált.

Idő
3/5

A modern verziót tekintve az Undercut-ban egyre gyakoribb, hogy nem kizárólag kopasz oldalsó és hátsó hajjal kérik, hanem átmentettel is akár.

Idő
4/5

Rendezetlen arcba lógó frizura, aminek az oldala és a hátulja rövid. Felül a kifejezetten hosszú, oldalt és hátul rövidebb.

Idő
2/5

Gyémánt arcformához férfi hajstílus

A gyémánt fejforma felismerése relatíve könnyű feladat. Ha a széltében tekintjük, akkor egyértelműen elmondhatjuk róla, hogy az arccsontnál a legszélesebb. Ehhez jön még hozzá az, hogy általában a magas homlok is társul hozzá.

 • Széles és hosszúkás arc
 • Kevésbé magas homlok és széles homlok
 • Éles és keskeny állkapocs
 • Nagyon domináns járomcsont
Gyémánt alakú fejforma

Ez az a fejforma, aminek a hajstílusánál elmondható, hogy minél hosszabb, annál jobb. Itt nyugodtan gondolkozhatunk man bun-ba (férfi összefogott haj). Sőt egy szakáll is nagyon sokat tud dobni rajta.

 • Oldalt hosszú
 • Felül hosszú

Ennél a hajtípusnál a felül lévő haj egyáltalán nem, vagy szinte alig van megformázva. Ellenben az oldalt és hátul lévővel, amit akár párcentisre is leszoktak vágni.

Idő
2/5

A Faux Hawk egy kicsit punkosabb vonal aktualizálásával született. De még megtalálhatóak benne a tipikus punk haj jegyei. Az elöl és hátul hosszú, de oldalt rövid jellegéből adódóan.

Idő
3/5

Ha olyan hajat keresel, ami lazább, de a lányok mégis oda vannak érte, akkor el kell áruljuk, hogy megtaláltad!

Idő
3/5

Ez egy olyan hajtípus, amit lehet formálisan egyenletesen eligazítva is hordani, de egy rock koncerten pedig csapathatjuk vele lázadó fiatalként is akár.

Idő
2/5

Háromszög alakú archoz férfi frizura

Végül elérkeztünk a háromszög alakú fejformához, amelyet joggal kérdezhetnél, hogy dehát a szív alakú fejformánál már kitárgyaltuk. Viszont itt más a helyzet, mivel ennél a fej típusnál a háromszög alapja lefelé néz. Ennek megfelelően az arc legdominánsabb része az állkapocs és felfelé keskenyedik.

 • Hosszú, de keskeny arc
 • Kevésbé magas és széles homlok
 • Szögletes és széles állkapocs
Háromszög alakú fejforma

Ennél a háromszög alakúfejformánál is arra kell figyelned a hajstílus választás terén, hogy ellensúlyozd az állkapcsod szélességét valami oldalt hosszabb hajjal.

 • Oldalt hosszú
 • Felül hosszú

Olyan igazi formális elválasztott haj, általában rövidebb. Felül nem annyira hosszú, oldalt és hátul pedig kifejezetten rövid.

Idő
3/5

Ha nagyon radikálisak akarunk lenni, akkor azt is mondhatjuk, hogy ez a tipikusan szélfutta haj. Ennek ellenére természtesen van, akinek kitűnően áll.

Idő
4/5

Általánosan nagyon sok mindenkin jól áll. Szóval, ha a Fringe Up mellett teszed le a voksod, akkor nem tudsz mellé nyúlni.

Idő
3/5

Összegzés

Az még egy jó taktika lehet férfi hajstílus választáshoz, ha kiválasztasz egy filmsztárt, akihez legjobban hasonlítasz és az ő hajstílusát követed. Viszont ehhez is tisztában kell lenned azzal, hogy neked milyen a fejformád, hogy magabiztosan fel tudd ismerni.

Most, hogy már ebben is elég jártas vagy ideje találni egy ügyes és megbízható borbélyt, aki mindezt megvalósítja neked!

Ha Zugló környékén keresel barbert feltétlenül nézz be hozzánk!

Nálunk a Borzas Barberben szívesen állunk a rendelkezésedre bármilyen kérdésed vagy hajstílus ötleted van! Vagy ha nincs az sem baj! Barbereink fiatalok, magasan képzettek és az idődet is tiszteletben tartják.

Gyere be hozzánk és együtt kitaláljuk, hogy milyen férfi frizura áll neked a legjobban!

Vélemény, hozzászólás?